El Bàsquet contra l’absentisme escolar.

Pista de basquet Dianah

Pista de Bàsquet a Dianah 

Les pluges de Casamance comencen a donar treva, el començament de l'època seca està al caure i aixó fa que els treballadors de Diannah puguin continuar construint la pista de bàsquet que ha estat aturada durant aquests dos - tres mesos que dura l'època de pluges a Casamance i fa impossible les obres de construcció de la pista l'escola del barri de Diamoral.

La construcció de la pista, pertany al projecte de Vicenç Tur, un apassionat del basquet amb llarga trajectòria dins l'esport, tan de jugador com d'entrenador i que es realitza en la seva memòria. Projecte Xevi sobre el territori, juntament amb Club Bisbal Basquet, hem iniciat una col·laboració amb l'objectiu d'apropar aquest esport d'equip als barris més desfavorits de Dianah.

Des de Projecte Xevi ens encarreguem de gestionar tots els recursos tan materials com humans que es necessitin per tal de dur a terme la construcció d'aquesta pista. Un equip de constructors voluntaris del mateix poblat de Dianah són els encarregats de dur a terme l'obra sota la supervisió i control de Projecte Xevi.

El club Bisbal Bàsquet aportarà tècnics del seu plantell, viatjaran a Senegal i faràn estada a Dianah per realitzar diferents tallers i clínics de formació, tan a jugadors com a entrenadors i formar així una nova escola de bàsquet, aprendre tècniques del joc del basquets, transmetre els seus valors i lluitar contra l'absentisme escolar que predomina a la zona.

Absentisme escolar

Majoritàriament, a l'Àfrica, L'absentisme escolar és un problema general i molt preocupant. En aquest cas, al barri de Diamoral, a Dianah, s'està intentant lluitar contra aquest mal d'una manera constructiva i motivadora.

Juntament amb l'associació de veïns del barri de Diamoral, s'està realitzant un projecte per arremetre l'absentisme i motivar als joves a no deixar l'escola, seguir els seus estudis i forjar el seu futur paral·lelament amb els beneficis de practicar un dels esports més nobles, el bàsquet.  

En les properes setmanes engeguem de nou una nova edició dels Pedals Solidaris. On visitarem les instal·lacions i podrem comprovar amb els nostres propis ulls com evoluciona aquest petit projecte.

Share this Post