Construcció del mercat cobert a Diannah

Inauguració del mercat de Diannah

Inauguració del mercat de Diannah a Casamance.

Diannah és una població de la baixa Casamance , Regió de Zinguinchor (Senegal) amb una població de 3.800 habitants aprox. La gent que viu en aquest poble es dedica bàsicament a l' agricultura i a la pesca.

Les Associacions de dones tenen un paper molt important  dintre el teixit cultural i econòmic del poble. Són el pilar principal de l'economia domèstica i local.

Gran part d'aquesta economia es concentra en els mercats locals a peu de carrer. Les dones venen en parades construïdes per elles mateixes amb materials reciclats del carrer. Són estructures inestables i poc segures que, durant l'època seca, les dones fan la venda com bonament poden. 

Des de el mes de maig i fins gairebé l'octubre, és l'època de pluges a Senegal. Amb pluges torrencials que poden arribar a durar diversos dies seguits. Atès que el terreny no està gens adequat i no disposen d'infraestructures de clavegueram ni recollida d'aigües, normalment es provoquen inundacions i les parades de roba i menjar no poden ni tan sols posar la parada. Perjudicant greument la feble economia local de la zona.

Inauguració del mercat de Diannah

Sol·licitut de construcció del mercat

Per aquest motiu des de l' Associació de Dones de Diannah ens van fer arribar aquesta demanda; La construcció d'un mercat cobert en el mateix espai on ara estan ubicades les velles parades, per poder vendre, durant tot l'any, els seus productes : roba,  verdures, peix i productes locals.

És per aquesta raó que Projecte Xevi engega aquest projecte a finals de 2016 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palafrugell. Després de treballar a contra rellotge durant els últims mesos, va ser possible fer coincidir l'inauguració del mercat amb la 11ª edició de Pedals Solidaris. Organitzant així una gran festa per a tot el poble al llarg del dia.

Benvinguts al nou "Marché Xevi Diannah"!

Share this Post