Iniciem un nou Projecte “Pedals Solidaris”

 

ProjecteXevi ja porta 10 anys treballant com O.N.G. Independent. Al llarg de tots aquest anyshem engegat diversos projectes arreu del territori de Casamance. Perforació de pous, construcció d’escoles, vehicles sanitaris per a Hospitals, són moltes les accions realitzades durant tota la nostra trajectòria, sobretot, gràcies als esforços per part dels voluntaris i membres i a les entitats col·laboradores amb ProjecteXevi.

Ara doncs, ha arribat l´hora de crear un nou projecte on podrem visitar totes les accions portades a terme i les que estan en marxa en l’actualitat, mentre padalem entre els paratges tropicals i gaudim del territori sense deixar de col·laborar amb la comunitat Senegalesa. Aquest nou Projecte són els “Pedals Solidaris”.

El transport públic a la província de Casamance és gairebé inexistent, i el trasllat de persones és forçament complicat. Una de les solucions que han trobat les cooperatives de dones de la zona és, llogar bicicletes per a turistes i veïns, cobrint així la necessitat de transport i a l’hora, finançar la cooperativa. Aquestes cooperatives estan formades exclusivament per a dones que s’ocupen de les tasques d’ajuda pel desenvolupament de la comunitat.

Pedals Solidaris consisteix en una expedició de 12 ciclistes, membres i voluntaris deProjecteXevi, cada un amb la seva pròpia bicicleta. L’expedició fa ruta pels projectes portats a terme en els últims anys arreu del territori de Casamance per veure l’evolució dels treballs i donar suport allà on calgui. Cada expedició finalitzarà en un poblat diferent per tal de fer l’entrega de les bicicletes de l’expedició a la cooperativa de dones local i poder continuar amb el negoci de lloguer de bicicletes.

Cap a Ziginchor amb piragua

Frontera de Gàmbia amb Senegal

Share this Post